Julemand Jørgen og Trylle sækken
skrevet af T Nielsen.

Julemand Jørgen ja sådan hedder vores kære julemand altså. Julemand Jørgen som altid vanen tro, vil også i år komme med julegaver til alle artige børn.
Hvis det ikke lige var fordi at han havde mistet sin trylle sæk,
Som han havde fået af de søde skov fe´er for 422 år siden. Han havde ledt over alt efter den, en den var ingen steder at finde , hverken i skuret eller i kanen og heller ikke i stalden hos Rudolf var sækken.
Julemand Jørgen anede ikke hvad han skulle gøre uden trylle sækken, for det er jo trylle sækken der sørger for alle de gaver som Julemand Jørgen skrev op i den store bog at de artige børn skulle have.
Uden trylle sækken ingen gaver, hvad skulle Julemand Jørgen dog gøre.
Julemand Jørgen tænkte over det og var kommet på en god ide, han måtte ud til skov fe´erne og se om de ville lave en ny trylle sæk til ham, men Julemand Jørgen var ikke lige så glad for at skulle ud til skov fe´erne.
Det var fordi han glemte at komme til lille fe´s 17 års fødselsdag sidste år.
17 år er nu ikke ret meget for en fe, da fe´erne kan blive helt op til 1000 år gamle.
Julemand Jørgen måtte nok bede rigtig pænt for at få dem til at lave en ny trylle sæk til ham.
Julemand Jørgen måtte hvis finde en rigtig god gave til lille fe, som han så kunne tage med, Han havde da også fundet ud af hvad han skulle give ET STORT FLOT JULETRÆ, lille fe var jo en træ fe.
Men hvor finder man et juletræ, for normalt var det jo bare at stikke hånden ned i trylle sækken, men den var jo væk ÆV ÆV ÆV

Julemand Jørgen måtte vist lige forbi en plante skole og hente et juletræ ak og ve.
Stakkels Julemand Jørgen, plante skolen ville ikke bare give Julemand Jørgen et juletræ, han måtte betale, lige som alle andre, det var julemand Jørgen ikke lige vant til. Penge var jo ikke noget en Julemand havde, for det han havde brug for kunne han jo trække op af sin trylle sæk.
Julemand Jørgen fortalte om sin borte blevet trylle sæk, og om skov fe´erne til manden som ejede planteskolen men lige lidt hjalp det, ingen penge ingen træ.
Men så kom manden på en god ide, Julemand Jørgen skulle være julemand på planteskolen 1 dag for at få juletræet. Og sådan blev det.
Julemand Jørgen mødte op på planteskolen i hans fineste tøj, og satte sig i den store stol, og var så klar til at modtage de søde børn.
En hel dag sad Julemand Jørgen og fik den ene efter den andet barn på skødet, samtidig med at han fortalte historie, og da han nåede til aften, var han godt træt, næsten lige så træt som hvis han havde været rundt med kanen og trylle sækken juleaften.
Han fik så sit velfortjente juletræ, også tænkte han nu på at komme ud til skov fe´rene og aflevere det fine træ til lille fe. Men det måtte nu vente til næste dag, for lille fe var jo nok lagt i seng.
Der var langt ud til skov fe´rene, så Julemand Jørgen havde pakket kanen og Rudolf var spændt for, og juletræet var pakket ind og lagt i kanen, og så var det af sted, så nu var Julemand Jørgen på vej ud til skov fe´erne, han var lidt bange for hvordan de nu ville modtage ham.
Da Julemand Jørgen ankom til skov fe´ernes hjem, stod alle fe´erne og ventede på ham, de var slet ikke sure eller kede af, at julemand Jørgen ikke var kommet til lille fe 17 års dag, for nu var han jo kommet til hendes 18 års dag.
Julemand Jørgen så, så forbavset ud han havde nær glemt lille fe´s fødselsdag igen! fix fisker han gaven op af kanen, og giver den til lille fe, som bliver rigtig glad for juletræet, hun er jo en rigtig skov fe.
Julemand Jørgen måtte fortælle historier, og spise kage , lidt senere måtte han så frem med hans egentlige formål med besøget. Han gik hen til gammel fe, det var jo hende der havde lavet den første trylle sæk, hun så på ham og spurgte så, hvad vil du julemand Jørgen.
Julemand Jørgen fortalte så at hans trylle sæk var blevet væk, og at han nu gerne ville have at gammel fe skulle lave en ny. Jeg kan ikke lave en ny hvis jeg ikke har en stump af den gamle sæk, svarede hun så.
Julemand Jørgen blev rigtig ked af det.
Julemand Jørgen sad nu hjemme og græd, da den grønne alf kom forbi.
Jamen julemand Jørgen hvad græder du for, også fortalte han grønne alf hvad der var sket, og at han ikke kunne få en ny . Mig og alle de andre alfer vil da gene hjælpe dig, med at lave alle de ting du skal bruge til de artige børn, det eneste du behøver er at spørge, Julemand Jørgen blev så glad at han hoppede op, og kyssede alfen på panden, og så lige en ting til, siger alfen så , ok sagde Julemand Jørgen, hvad som helst . Ok så skal du også lade være med at kysse mig.
Tiden gik og Julemand Jørgen var rigtig glad, lige indtil d.23 dec. Da så julemand Jørgen pludselig at alle de gaver alferne havde lavet, ikke kunne være i kanen, og Rudolf ville slet ikke kunne trække kanen med alle de ting i.
Julemand Jørgen blev igen ked af det, men så banket det på døren, og julemand Jørgen åbnede, og uden for stod gammel fe med en ny sæk , det er ikke som den gamle sæk, sagde gammel fe. Denne sæk kan kun gøre det, at alt hvad julemanden putter i den, kan være i den, lige meget hvor meget, og så vil det heller ikke veje mere end sækken vejer nu.
Julemand Jørgen var henrykt, jubii nu kan jeg komme ud til alle de artige børn med gaver, og stadig nå det…. Slut

Sådan gik det til at alfer kom til at lave alt det julemanden skulle bruge og det gør de stadig den dag i dag