Santas kalender.
skrevet af T Nielsen.

historien om alt det julemanden skal i gennnem inden jul og alle de problemer han kan få

1. december

julemanden har i dag D.1 DECEMBER modtaget 531 breve så hvis du skal have skrevet til julemanden skal du nok til at skynde dig julemanden sidder og venter på dit brev der er jo så mange ting julemanden skal have lavet nu hvor det er blevet december så skynd dig hvis du skal have nogen gaveønsker med i år altså hvis du har været artig i år

Det er i dag D.2 december.

Rudolf må ikke flyve

Rudolf har ikke fået fornyet sit flyver certifikat så julemanden(Santa) kan nok ikke komme ud med gaverne til de artige børn før Rudolf får sit certifikat fornyet så vi må alle håbe for rudolf at han kan nå at få sit certifikat inden jul men mon ikke også at Rudolf kan klare en flyve prøve når han nu har styret kanen i så mange år. det kan vi få at se d.11dec. hvor Rudolf skal op til den nye prøve. Det bliver spændene så kik med.

Det er i dag D.3 december.

Rensdyrene gør oprør

Rensdyrene har fået en ny ven Pingvinen Pingo der er stukket af fra zoo i odense. Pingo har fortalt rensdyrene om rensdyrs ve og vel i fangenskab så nu vil alle santa´s rensdyr også have opvarmede stalde at sove i og dejlig frisk græs hver dag fru santa er meget vred på Pingo og har overvejet at spise ham til frokost. Rensdyrene vil, nu de er i gang også have lov til at holde en fed fest mindst en gang i måneden hvor de kan danse spille høj musik og drikke sig fulde i juleøl

Det er i dag D.4 december.

Termitter i kanen

Santas kane angrebet af termitter vores nyhedsreporter har netop modtaget luftpost fra fru santa hun melder at kanen er angrebet af termitter og at kanen bliver mindre og mindre så hvis og kun hvis kanen overlever til jul bliver der ikke plads til ret mange gaver eller også bliver gaverne meget små.

Det er i dag D.5 december.

kanen er reddet

julemandens kane er ikke i fare alligevel skadedyrsbekæmperen har fundet ud af at de formodede termitter var Danser´s lopper så nu er Danser kommet på en hård loppe behandling og er kommet i karentæne indtil han er loppefri.

Det er i dag D.6 december.

Rudolf syg

Melding fra fru santa Rudolf´s næse er hævet til meget stor størrelse, han ser mildest talt skrækkelig ud hans næse lyser som en solopgang og det kan man vel næppe bruge julenat folk vil nok kigge en gang hvis solopgangen kommer flyvende over stjernehimlen juleaften så har julemanden nok lidt svært ved at gemme sig.

Det er i dag D.7 december.

rudolf kureret

Rudolf´s næse er blevet næsten normal igen efter et besøg hos rensdyrlægen Rensdyrlægen fandt ud af at rudolf havde været inde i karantæne folden og nappet Danser kærligt i øret og dermed indsnuset noget loppegift Rudolf fik noget allergi medicin og Tuden forventes at være blive rimelig normal igen i løbet af et par dage...

Det er i dag D.8 december.

Nissepjok frygter for fyring

Nissepjok er formand for nisse værkstedet og nu frygter han for at blive arbejdsløs. nissepjok mener han er frygtelig udsat da alle alferne er enige om at han bestemmer for meget og at han hundser med dem
Alfi alf udtaler
nissepjok er altid på nakken af os alfer, men han har jo også en han skal til regnskab for nemlig julemanden men han behøver jo ikke at vente med alle de legetøjsting der skal laves til jul. så vi alfer får så travlt i november/december måned. han kunne jo godt starte i januar med at samle oplysninger om hvad der laves til jul. men han venter altid til oktober med at starte og så er det jo vi får travlt i november og december. han holder altid ferie fra d. 24. december og frem til d. 1. juli han kunne godt flytte sin ferie hen til maj hvor vi andre holder ferie. vi alfer går jo og har ingenting at lave i den tid han holder ferie. nissepjok forsvarer sig:
min ferie er placeret på det bedste tidspunkt da vi alle har haft et par hårde måneder og derefter er en ferie vel velfortjent. Men jeg vil da foreslå alferne at flytte deres ferie så de ikke holder ferie på det tidspunkt hvor vi kunne begynde på legetøjet. alferne holder jo ferie fra maj til oktober så i den tid kan jeg jo ikke lave andet end at holde øje med værkstedet. det skulle jo nødigt stå ubevogtet.
Konklution:

der opnåes nok ikke enighed i år omkring ferie så vi må vente og se hvad der sker fremover.

Det er i dag D.9 december.

hr og fru Santa på glat is

idag har hr og fru Santa det sjovt de er taget ud for at stå på skøjter fru Santa har selvfølgelig sine store puder på bagen for ikke at slå sig når hun nu falder hr Santa er nu ikke så bange for at falde så han har ingen puder til at tage stødet men det skulle han nok ha haft for av av for et styrt santa sætter sig på bagen da han ville lave et hop over et par tønder der stod på isen Santa får sig rejst igen men har nu temmelig ondt bag i.
Santa udtaler:
der var en sten jeg faldt over da jeg skulle lande fru Santa griner og siger som om der nu er sten i luften man kan falde over

Det er i dag D.10 december.

julepapiret krøller

pap-Alf udtaler :
der er nu igen bøvl med julepapiret, det bliver ved med at krølle så vi ikke kan få pakket de fine gaver ind. og får vi ikke noget andet papir inden jul, kommer der ingen gaver ud til de artige børn papiret er jo det vigtigste af det hele, uden et pænt papir, er gaverene ikke sjove, for det er jo ikke sjovt at få en pakke der allerede er pakket ud, og er gaverne ikke pakket ind i papir er det jo ingen pakke vel??

Det er i dag D.11 december.

Rudolf til flyverprøve

Rudolf er i fuld gang med at se om han kan tage sit flyver certifikat hvis Rudolf ikke får sit certifikat, hvem skal så flyve kanen i år alle er spændt og kikker op mod himlen hvor Rudolf flyver Rundt med kane klanen´s formand som nu skal bedømme om Rudolf er i stand til at flyve rundt med Santa claus (julemanden) først tager Rudolf et sving med kanen også et stort loop og et dobblet loop og der kommer der er fly, har Rudolf mon set flyet, Rudolf styrer lige mod flyet alle lukker deres øjne, for de kan nemlig godt huske hvad der skete sidst da Rudolf skulle tage sit certifikat han fløj lige ind i et stort passerfly, men jo denne gang havde Rudolf set flyet. Han klaret det alle jubler Rudolf har igen fået sit certifikat, nu er der vist ingen tvivl om hvem der skal flyve kanen.

Det er i dag D.12 december.

julemandens gaver er noget lort

Nogen børn har den indstilling at julemandens gaver er noget lort man får aldrig det man ønsker sig mener de og er nu begyndt at bede børn om ikke at skrive til julemanden julemanden mener at det kun er de uartige børn der har den instilling fordi at de kun får trækul i gaver pga. deres opførsel Man er nødt til at være artig for at få de gode gave og mere artig man har været, ja jo støre chance har man for at få de gaver man ønsker sig mest.

Det er i dag D.13 december.

næsten ingen artige børn i år

Julemanden er bekymret for om der er artige børn nok i år for der plejer at være mange flere der har skrevet til julemanden på dette tidspunkt, og vi er jo halv igennem december og Julemanden har kun fået 3257 breve og han plejer og være oppe på 10.000 breve fra de artige børn, når det er den 12 december hr Santa siger: hvis vi ikke når mindst 5000 breve idag inden kl 24.00
kan det være at vi bliver nød til at lukke værkstedet og stoppe alle gaveuddelinger for i år. Så jeg vil gerne opfordre alle de artige børn om at skrive til Santa claus inden det er for sent, hjælp Santa og skriv så vi alle kan få vores julegaver i år.

Det er i dag D.14 december.

Santa glad igen

Santa er blevet meget glad efter igår hvor han ikke havde modtaget nok breve. Men da kl blev 24.00 havde Santa modtaget så mange breve at han ikke længere kunne følge med, han nåede nemlig ikke bare 5000 breve men hele 10269 breve så derfor har Santa nu bestemt at alle de artige børn skal have en extra julegave så mange tak til dem der var med til at redde juemandens værksted uden jer havde vi ikke fået vores julegaver i år...

Det er i dag D.15 december.

Nissenok hjælper med at bage

I dag skulle Nissenok på kun 5år hjælpe fru Santa med at bage, Nissenok skyndte sig at spise sin morgenmad og da han var færdig gik han hen til køkkenbordet for at hjælpe med at bage, fru Santa havde allerede været i gang og var egentlig færdig med at lave de første jule småkager, de manglede bare at komme i ovnen, de stod der på lange rækker lige som små soldater, der var pebernødder og jødekager og kanelsnegle, men hov der var jo ingen vanillekranse, Nissenok kikkede efter en ekstra gang men der var ingen vanillekranse, og Nissenok som ellers sådan elskede vanillekranse, det bliver ikke jul hvis der ikke er vanillekranse, det må vi lave om på tænkte Nissenok og hentede sin lille boremaskine, hvis jeg nu bore huller i halvdelen af kagerne så er der nok vanillekranse, så det gjorde Nissenok. Lidt efter kom fru Santa igen ud i køkkenet, kikkede på Nissenok og sagde så skal vi så få lavede de vanillekranse, Nissenok kikkede på fru Santa og viste stolt frem af de gennemhullede kager, det har jeg ordnet sagde han så, med et stort smil, det kan nok være at fru Santa blev rasende, nu havde hun stået der og lavede alle de småkager og så havde Nissenok bare boret huller i dem.

Det er i dag D.16 december.

kolde klejner

Idag skal fru Santa bage klejner og lille Nissenok får nok ikke lov til at hjælpe fru Santa idag fru Santa har som altid, været tidligt oppe for at få lavet dejen og har allerede fået de første klejner snoet da lille Nissenok kommer forbi han spørger om han skal tænde for ovnen og fru Santa svarer at det er der ingen brug for da klejnerne ikke skal i ovnen. Nissepjok løber staks ud til de andre Nisser for at fortælle dem at fru Santa vil lave kolde klejner da hun ikke skal have gang i ovnen hvorpå gammel Nissemand-jul lige forklarer lille Nessenok at det ikke er nødvendig at tænde for ovnen for at bage klejner fordi klejner skal ikke bages de skal nemlig koges i olie i en stor gryde. så nu håber vi alle på at Nissenok har forstået ideen med at koge klejner.

Det er i dag D.17 december.

alfer i rummet

alferne har lige haft gang i legetøjs maskinen igen og er igang med at lave legetøj de har fået lavet en masse legetøjs soldater, og soldaterne skal da også have udstyr så alferne har også lavet geværer, kampvogne og små kanoner og som alferne nu er skal de da også afprøve de ting de nu har lavet de har allesamen leget med både soldaterne og kampvogne og nu er de så igang med at afprøve kanonerne. gammel alf har ikke set at lille alffine er i fuld gang med at kigge kanonen efter indeni, så han trykker på knappen til at affyre kanonen og så lyder der et brag og lille alffine flyver ud af kanonen op i luften og lander i høstakken på den ande side af rummet Alferne syntes det så så sjovt ud at alle ville prøve at flyve igennem rummet så gammel alf giver alle alferne en rejse gennem rummet og over i høstakken

Det er i dag D.18 december.

Santa vred....

der er kommet nyt fra Danmark Da en lille nisse rejste var det bestemt ikke for at finde verdens største mand men for at finde selveste julemanden ( Santa claus) da den lille nisse var ved at være godt træt af at alle de katte som bor på landets bondegårde spiste alt grøden selv. Da Santa hører det bliver han så vred at han tager på tur rundt på alle de Danske gårde og truer kattene med sin store ske som alle kattene er bange for det har været sådan i mange mange år at nisser og katte altid har været gode til at dele den rissengrød som folkene stillede frem til nissene og sådan skulle det gerne forblive.

Det er i dag D.19 december.

fru Santa´s historie

fru Santa ville gerne fortælle historier og når hun fortalte sad alle nisser og alfer og lyttede spændt. I dag fortalte hun historien om povl og den lyder sådan her.

Povl var lige stået op, men Povls mor var allerede i gang med at bage småkager til jul, godmorgen Povl, sagde Povls mor, når du har spist din morgen mad som jeg har stillet på bordet til dig, vil du så hjælpe mig med at bage, ja sagde Povl for Povl var altid glad for at hjælpe til, han hjalp gerne mor med at bage, vaske op, og støvsuge, altså hvis han lige havde tid, ja for tit legede Povl med sin bedste ven også havde han jo ikke tid, Povls bedste ven heder Emil og Emil bor lige inde ved siden af Povl, Emil kom tit ind til Povl og hans mor og når Povl og Emil legede sammen var det som om de var i en hel anden verden, de var både politi, røvere og brandmænd. Men de havde det altid sjovt når de legede sammen, selv om det ikke altid var lige sjovt for alle andre. Tit gik det galt når de havde det sjovest lige som dengang hvor de legede dykker, og lige da de skulle til at dykke ud i vandet kom Povls mor kom ud på badeværelset, der så hun at Emil stod på hovedet i toilettet og Povl skyllede ud, både Povl og Emil syntes ellers det var sjovt men Povls mor var blevet rasende, hvilket hverken Povl eller Emil forstod. for de lejede jo bare. slut

ja der kan i bare se siger fru Santa selv om man er artig kan det godt gå galt.

Det er i dag D.20 december.

en bindende affære

i dag er nisserne igang med at pakke pakker ind de skal bruge 4 ting til det de skal bruge gavepapir og gave bånd og så lidt tape og sidst men ikke mindst tingen som skal pakkes ind I julemandens værksted er det ikke altid sjovt at være dem der skal pakke gaverne ind for de har fået et apperat der skal gøre det lettere at komme bånd rundt om gaverne alferne skal bare holde gaven hen foran bånd apperatet så kommer den selv gavebånd på pakkerne. men lille alf havde ikke prøvet bånd apperatet før så han kom til at stille sig på den forkerte side af pakken som der skulle bånd om, så han blev viklet helt ind i gavebånd og inden han så sig sig om havde tapen løsnet sig på pakken så han havde et stykke tape for munden og kunne derfor ikke kalde på de andre. men heldigvis bliver gaverne kigget efter for fejl af gammel alf inden de bliver sendt ud og han opdagede heldigvis lille alf og fik ham befriet fra pakken.

Det er i dag D.21 december.

gaverne ved at være klar

nu er gaverne ved at være klar på trods af alle de ting der har været ved at gå galt i julemandens værksted først julepapiret som krøllet og så tapen og julebåndet som skabte problemer men nu skulle det hele hvist ved at være på plads nu kan der snart ikke gå mere galt så nu mangler der kun en smule gaver tilbage så skulle vi være klar til at sende julemanden ud med alle gaverne alferne er så langt at de kun mangler 2 hele dages arbejde så er alt på plads også kan de jo alle holde julebal både nisser og Alfer glæde sig for julebal i nisseland med kage is slik nødder og jule grød og så for at se hvem der komme på besøg i år det er jo nok ikke lille Per det er altid det barn der har været mest artig som julemanden tager med til julebal i nisseland

Det er i dag D.22 december.

kanen frosset fast til isen

Santa claus som han nu altid gør det den 22 dec. nemlig gør kanen klar og får den gjort rent sammen med rens dyrene rens dyrene bliver også vasket når de hjælper med at få kanene klar og ren for rens dyrene trods deres navn RENS dyr er de tit og ofte temmelige beskidte så denne ene gang om året kan de rigtig mærke hvordan det er at være en ren efter denne jule rengøring skal kanen trækkes ud og fyldes med gaverne til de søde børn men alt den rengøring har sat kanen fast i isen da det er meget koldt på grønland er alt det vand de har brugt frosset til is så kanen nu sidder uhjælpelig fast i isen Santa er nød til at gøre noget hurtig for der er jo kun 2 dage tilbage til juleaften hvor gaverne skal ud. Santa sætter hjælpe nisserne Jul og Juljus til at udtænke en plan om hvordan de kan få kanen fri.

får de kanen fri inden jul???

Det er i dag D.23 december.

bliver kanen endelig fri og klar

Jul og Juljus har fået en rigtig god ide de vil med hjælp fra et par hårtørrere varme isen op og få kanen fri efter 3timer med en hårtørrer hver giver Jul og Juljus fortabt de har kun fået en ganske lille stykke af kanen fri det kræver vist lidt mere en bare 2 hårtørrere så alle nisseren og alferne må hjælpe hinanden hvis det skal blive jul i år og rensdyrenen må spændes for kanen så de kan trække kanen væk når den bliver fri så den ikke fryser fast til isen igen efter alle nisse og alfer har brugt hele dagen på at få kanen fri lykkes det endelig, kanen er fri men alferne har brugt hele dagen på kanen så hvis de skal være færdig med gaverne skal de arbejde hele natten så alle nisserne tilbyder deres hjælp med gaverne så alle nisser og alfer kan få lidt søvn inden den store dag

det har de vist fortjent

Det er i dag D.24 december.

Det er juleaften og kanen er klar

alt er atter klar kanen er fyldt med gaver og Santa claus er også klar fru Santa giver hr Santa en skål med grød med så han ikke skal blive alt for sulten når han nu skal nå ud til alle børnene i hele verdnen
Rudolf har sit flyvercertifikat og står nu igen forrest og klar til at flyve ud med gaver Dancer er loppe fri
nisserne og alferne er trætte efter den hårde nat
nissepjok behøver ikke at være bange for fyring
og lille Nissenok har fået en pose med vanliliekranse helt for sig selv
så nu er det bar de artige børn der venter på at Santa tager afsted,
så hvis du er en af de artige børn kan du jo allerede nu begynde at holde øje med julemanden og hans kane for så komme han nok forbi dig med en gave eller 2
så husk at kikke under juletræet efter en gave fra den rare julemand