Tror du på julemanden
skrevet af T Nielsen.

Historien starter i 1970érne hvor Jens er 7år . Jens vil gerne fortælle sin historie om julemanden . Men pas på for det kan da godt være at denne historie ikke passer på din beskrivelse af en julemand.

Jens har lige haft fødselsdag han blev 7år, Jens er rigtig glad han har nemlig fået en lille radio med båndoptager.
Mor og far sidder ved morgenbordet og spiser sammen med Jens, de høre radioavisen på Jenses nye radio Jens er rigtig stolt. Det er i dag det er juleaften.
Jens glæder sig for det er i dag julemanden komme, julemanden er en mand der kommer hvert år på Jenses fødselsdag og han har altid en gave med til Jens.
Jens forstod ikke rigtig hvorfor julemanden altid kom med en gave .
Gaver fik han jo masser af sin mor og far.
Mor og far købte altid mange gaver til deres lille Jens. Jens ville finde ud af hvor julemanden kommer fra gaverne var han lidt ligeglad med, Jens viste også at julemanden ville komme i aften som han jo altid gør, også kunne han jo spørge ham hvor han kommer fra for han måtte da vide det. Alle andre sagde at julemanden borde i en hytte oppe på Grønland, men nu ville Jens vide det.
Det var nu ved at være aften, mor og far og lille Jens sad inde ved spisebordet og var i gang med at spise deres ris á lá mande da det banker på døren, Jens løb ud for at tage imod, og der stod julemanden.
Efter Jens havde fået sin gave kom Jens i tanke om hvad det var han ville spørge om, Jens spurte og fik svar med det samme, jeg kommer fra Grønland hvor jeg har boet lige så længe jeg kan huske.
Jens slog sig til tås med dette svar. Årene går og Jens for hvert år et svar på sit spørgsmål, så Jens ved at der finnes alfer og nisse og at nisserne arbejder på julemandens værksted og at hvis der ikke finnes nisser ville julemanden ikke eksister,
Men som årene gik begyndte Jens at tvivle på om det julemanden sagde nu også var sandt.
Da Jens fyldte 15 år kom den store overraskelse, JULEMANDEN KOM IKKE, men han sendte et lille brev hvor der var vedlagt en lille check, i brevet stod der, fra julemanden til Jens køb dig en ting du ønsker dig fra mig hilsen julemanden.
Sådan gik det i flere år og kun checkens størrelse blev støre og støre Jens begynde at undre sig over at julemanden sendte ham en check hvert år når nu mor og far ikke fik nogen.
Jens er nu blevet voksen hele 21 år og fast besluttet på at han ville finde frem til den kære julemand der sendte ham en check hvert år og få løst mysteriet om hvor julemanden borede.
Med sin nye check på 32000 kr. gik han ned i banken for nu ville han prøve at se om banken ikke kunne finde frem til hvem der sendte denne check hvert år.
Henne i banken var de nu rigtig hjælpsom, de fandt hurtig frem til at denne julemand ikke var en mand men en juledame ved navn Ulla Hansen.
Jens var nu mere forvirret end han nogensinde havde været kunne julemanden virkelig være en dame, Jens tog hen til den adresse som banken havde oplyst ham og en gammel dame åbnede.
Jens kikkede forvirret på damen og spurte så er du Ulla Hansen, damen svarede ja og hvem er så du, jeg hedder Jens og jeg leder efter den der bliver ved med at sende mig en check hvert år til jul og som kalder sig julemanden.
Så må du heller komme indenfor sagen damen med lidt bæverne stemme
Jens fulgte damen ind i hendes stue, da blev han langt mere forundret der var billeder af ham som dreng over alt, damen satte sig i en gammel stol og bad så Jens om at sætte sig ned. Jens tog sig sammen og spurte så er du julemanden??? Nej svarede damen tror du på julemanden spurte damen så Jens.
Jens tænkte længe inden han svarede, han viste jo at denne dame havde sent ham en check hvert år, så svarede Jens ja da, kender du han spurte Jens med et lille smil på læben, damen svarede ja det er min søn, mens hun begyndte at græde, din søn sagde Jens, mens han undret sig endnu mere.
Damen begyndte så at snakke om sin søn Ole. Ole er din far altså din biologiske far, som dine forældre ikke ville have du skulle vide af , derfor har han leget julemand i 21år og for ikke at røbe sin hemmelighed skulle jeg lave en check til dig hvert år til din fødselsdag.
Sådan hænger det sammen med julemanden jeg håber du vil forstå at det var i den bedste mening, og at du ikke må blive sur på værken din far eller din mor, og når din far komme hjem til jul vil han nok besøge dig, han er på grønland hvor han arbejder. Jens gik så med den nye viden og håbet på at han til jul ville møde den rigtige julemand og eller hans far. For nu tror også Jens på julemanden….SLUT….


GLÆDELIG JUL TIL ALLE